10.12.2015

22# Uusi vuokrahevonen

Kävin tänään toisen kerran kokeilemassa erästä aivan ihanaa tammaa, hieman kauempana Masin tallista. Masin vuokrausta en ole lopettamassa, mutta se on tällä hetkellä vähemmällä liikutuksella kummallisten oireilujen takia.. Matkaa on noin 30 km, eli ei ollenkaan paha ajella sinne. Kyseessä on siis Hennan omistama Karisma Boss, tutummin Karma. Kenttä on kyllä ollut nyt vähän kummallisessa kunnossa, hiekalla joo, mutta jäätäkin on kentän keskiosassa. Tilsoja siis on tullut molemmilla ratsastuskerroilla, joten ei olla päästy menemään ihan kunnolla. Tänään mentiin kuitenkin jo kaikissa askellajeissa, pienistä alkuvaikeuksista huolimatta..


Ei ihan osannut istua selässä, varsinkaan näin Masin jälkeen.. Mutta ei siinä mitään, kyllä minä siellä varmasti parin kuukauden aikana opin jotenkinpäin olemaan! Karisma tuntui oikein kivalle jälleen, tällä kertaa ei testannut ehkä niin paljoa käynnissä ja ravissa kuin viimeksi. Viimekerralla vasen kierros tuntui hankalalle, kun se koitti puskea sisäpohjetta vastaan kokoajan. Tänään tamma ei edes viitsinyt kokeilla sitä, vissiin kun oli niin kiire juosta :D 

Olisi pitänyt heti alkuun tehdä kunnon siirtymisiä, että olisin saanut sen laukankin nousemaan kerralla. Koitin ensin helpompaan, eli oikeaan kierrokseen, mutta ei lähtenyt ei sitten millään! Mutta syytän tästä ihan omaa istuntaani.. Hetken tuskailtuani rupesin sitten tekemään pysähdyksiä, peruutuksia, ravisiirtymisiä. Ja alkoihan se hevonen tulla kuulollekkin pikkuhiljaa. Vaihdoin suunnan ja otin laukannoston, joka onnistui yllättäen tosi hyvin! Kokeiltiin vielä siihen toiseen suuntaan, ja toisella nostolla se laukka nousi pienen kiitoravin kautta.. 

Karma on oikein mukavan oloinen hevonen, kunhan sitä oppii tuntemaan ja ratsastamaan. Maastoilemaankin olisi kiva lähteä, kunhan opin hieman sen tapoja ja osaan ennakoida. Tämä on nähtävästi sellainen tamma, (ihankuin Iita oli) että ratsastajan on maastossa oltava kokoajan hieman hevosta edellä. Ajatuksellisesti siis. :DMitä mieltä olette Karismasta? Kiinnostaisiko jatkossakin postaukset siitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!