22.7.2016

#32 Sulon läpiratsastus


Tänään käytimme ihan ensimmäisenä meidän automme katsastuksessa, jonka jälkeen ajettiin tallille päin. Lähdin heti hakemaan Suloa tarhasta, jossa iloisena laukkasikin vastaan toinenkin hevonen. Sulo katsoi kauempaa, ja löntysteli hitaasti vastaan. 

Laitoin ruunan nopsaa varusteisiin ja käveltiin tallin takana olevalle kentälle. Selkään noustuani sain iloisesti todeta että Sulon käynti oli harvinaisen reipastempoista. Työstin ruunaa käynnissä molempiin suuntiin taivutellen sisäpohkeella erikokoisilla ympyröillä. Tein myös parit pohkeenväistöt käynnissä, jonka jälkeen otin reippaita käynti-ravi siirtymisiä. Sulo on helpompi saada kuulolle tekemällä hyvin paljon siirtymisiä, ja tänään tein niiden lisäksi myös peruutuksia, jotka sujuivat kivasti.Siirtymisten jälkeen tein ravityöskentelyä hetken ilman jalkkareita, jotta saisin omat koivet rennoksi. Minulla on usein se ongelma, että jään puristamaan polvilla ja en osaa rentouttaa lantiota/alaselkää. Laitettuani jalustimet takaisin jalkaan, jatkoin kevyellä ravilla kahdeksikolla, kunnes Sulo myötäsi niskastaan edes jotenkin siedettävästi. Rupesin ratsastamaan kentän keskihalkaisijalla pohkeenväistöä vuorotellen eri suuntiin, ensin ravissa, myöhemmin laukassakin. Laukkaväistöt jäivät aavistuksen verran löysiksi ja ehkä turhan avoimiksi, mutta ravissa ja käynnissä ne menivät tosi hyvin. 

Loppuverkkasin pitkin ohjin ravissa ihan vaan suoralla uralla ja ympyröillä, jonka jälkeen käppäiltiin rennosti 10 minuuttia. 

Mitä tykkäsitte kuvista? Miten te läpiratsastatte hevosenne normi arjessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!