4.10.2016

#43 Hyvin mennyt estehyppelö


Laatua mutterista paremmaksi!



Tänään meillä oli vuorossa estehyppelöt. Kuski rimakauhuinen, hevonen rimakauhuinen - hyvä yhdistelmä? :D

Pepellähän ei tunnetusti ole kamalasti hypätty mitään ennen suomeen tuloaan. Nyt on ruvettu kuitenkin reenaamaan sen hyppytaitoja ja menty aika paljon puomeja. Yksittäiset puomit se menee ongelmitta, mutta jos on esim kolme tai useampi puomi peräkkäin (varsinkin lyhyillä väleillä) se epäröi aika paljon aluksi. Kerran laitoin puomit vinottain ympyrälle, niin ei taidettu kertaakaan päästä niiden kaikkien yli, kun olivat niin pelottavasti aseteltu! 



Tällä kertaa oikeastaan taisi tulla vain yksi kielto esteelle heti alkumetreillä. Viimekerralla tuli aika paljon kieltoja ja muutenkin koko ratsastus oli hieman sähellystä, sillä hevonen ja kuski molemmat erpäröivät että mennäänkö sitä yli vai ali :D 

Mulla jäi todella hyvä fiilis kyllä tästä kerrasta, sillä ruuna oikein imi esteelle - kun normaalisti se imi johonkin ihan toiseen suuntaan kuin estettä kohti.. (hheh) Se myös hyppäsi hyvällä ponnulla ja lopuksi jopa malttoi hieman katsoa etäisyyttä ja odottaa kuskia. Pepe tykkää ottaa sen kuuluisan puolikkaan askeleen jos hyppy jäisi hieman liian kauas, mutta se ymmärsi pian että kun kuuntelee kuskia niin puolikkaita askeleita ei tarvita. Osa lähestymisistä oli tosi hyviä ja osa todella huonoja, sillä hevonen väänsi itsensä aivan vinoksi laukannostoissa tai yritti oikaista kulmissa. 

Olen yrittänyt saada kouluvalmentajaa meille käymään, mutten ole oikein löytänyt mieleistä (joka ehtisi tulemaan n. kerran viikossa). Vuokko P käy meidän tallilla kerran kuussa, mutta tarve olisi ehkä useammin ainakin meidän kohdalla.. Olen myös melkein poikkeuksetta aina töissä kun valkat on! Uusi estevalmentajakin on tulossa, joten voi olla että rupean käymään estevalkoissa Pepen kanssa.. 





4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Sun blogi vaikuttaa kivalta, liityin lukijaks! :)
    Elbekeneemeli.blogspot.fi
    (Jouduin poistaa ton mun edellisen kommentin kun siinä oli pieni kirjotusvirhe tossa linkissä)

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti!