3.3.2015

1# Täydellinen vuokraaja?

Kun vielä omistin hevosen, halusin sille toisenkin liikuttajan ja jonkun, joka touhuaa sen kanssa silloin kun minä en välttämättä ehdi. Päätin siis hankkia vuokraajan hevoselleni. Sain paljon yhteydenottoja erilaisilta ihmisiltä. Jotkut kyselivät ja olivat kiinnostuneita, sovittiin koeratsastuskin, mutta sitten aina ennen kyseistä päivää tuli viesti "en pystykkään alkaa vuokraamaan, sillä teille on liian pitkä matka meiltä". Anteeksi mitä? Sain tälläisiä viestejä ainakin kymmenen. Ei se ole oikeasti paljoa pyydetty avata se google maps, kirjoittaa siihen tallin osoite joka luki ilmoituksessa, ja katsoa kuinka monta kilometriä tallille joutuu ajamaan. Itse ainakin vuokrahevosta etsiessäni olen aina heti ensimmäisenä tehnyt niin.

Sitten oli pari sellaista "kyselen tyttäreni puolesta".. Älkää kyselkö tyttärienne puolesta, ettei tytär itse pyydä sitä! Tämän naisen tytär ei lopulta kuulema halunnutkaan edes vuokrata hevosia.. Sovittiin yhden kerran koeratsastus erään nuoren (mutta täysi-ikäisen) tytön kanssa, ja hän tuli paikalle äitinsä kanssa. Kentän laidalla katselin miten kovakouraisesti hän ratsasti hevosellani. Ja vieressä hänen äitinsä hehkutti kuinka tyttö pärjää kaikkien hevosten kanssa ja on niin kokenut jnejne.. Kun käveltiin kentältä takaisin tallille, tyttö kertoi miten minun kannattaisi ratsastaa jotta hevoseni olisi parempi. Vaikkei hän koskaan ole nähnyt minun ratsastavan.. Hän kertoi myös olevansa innokas alkamaan vuokrata hevostani. Lopulta häneltä tuli viesti jossa hän kertoi että ei aio ruveta vuokraamaan hevostani. Tai oikeastaan vasta sitten, kun olin kysellyt että mitäs mielessä liikkuu.. 


Älä edes osoita kiinnostustasi hevosesta, jos tiedät asuvasi liian kaukana tai että sinun ei muuten ole mahdollista ryhtyä luotettavaksi vuokraajaksi joka hoitaa ja ratsastaa hevosen niinkuin omansa. Etsin pitkään täysi-ikäistä vuokraajaa, mutta lopulta löysin luotettavan ja taitavan vuokraajan hevoselleni - tosin hän oli 12 vuotias. (!!) 

Nyt kun olen myynyt hevoseni, keskityn etsimään vuokrahevosta itselleni. Olen saanut lähemmäs 20 yhteydenottoa ilmoituksen jätettyäni, hyvin erilaisilta ihmisiltä ja hyvin erilaisia hevosiakin minulle on tarjottu. Ihan ex-ravureista puoliverisiin. Silmiini pisti kaksi-kolme kyselijää, joiden hevosia aionkin mennä kokeilemaan mahd. pian. Huomenna lähden kokeilemaan kahta puoliveriruunaa - hieman jännittää. Jos satunkin ihastumaan johonkin hevoseen, ja kemiat natsaa, aion olla hyvä ja luotettava vuokraaja. Hoidan hevosen ennen ja jälkeen ratsastuksen hyvin, sekä teen samalla mahdollisesti hieman tallihommia käydessäni. Ikävä hevosten pariin on suuri, siksi kerran tai kahdesti viikkoonkin ratsastus ja tallihommien teko on ihanaa irtiottoa arjesta. 

Millainen on sinun mielestäsi hyvä vuokraaja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!