6.9.2015

13# Kokonainen ratsastuskerta ilman gramaaneja


Heippahei! Päätin tänään ratsastaa koko tunnin gramaaneitta, sillä halusin hieman luoda haastetta itselleni ja Masille. Masi on oikeasti super huono kantamaan itseään, sitä täytyy kokoajan tukea ratsastamalla, ja jos ei tue tarpeeksi, koko pakka lässähtää käsiin sekunnissa. Ei tarvitse kuin nousta turhan nopeasti satulassa keventäessä, antaa liian voimakkaasti pohjetta, ottaa liian voimakas puolipidäte tai nostaa käsiä liikaa ylös.. Tämä hevonen ainakin reagoi jos teen jotain väärin! Mikä on todella hyvä sinänsä. Se myös kyllä reagoi jos teen jotain oikein hakeutumalla alemmas / polkemalla takajaloillaan paremmin alle. 


Se on suuri hevonen lyhyillä jaloilla.. :D 
Tällä kertaa meillä oli myös paljon häiriötekijöitä. Pasi kärräsi hiekkaa traktorilla jatkuvasti kentän vierestä, naapurin hevoset riekkuivat laitumella, naapurit "piileksivät pusikossa" pelotellen Masia, ym.. Välillä meinasi ruunan rupsukalla hieman mielenkiinto kiinnittyä aivan jonnekkin muualle kuin siihen mitä oltiin tekemässä.

Aloitin ratsastamisen ihan vaan kahdeksikolla taivuttaen molempiin suuntiin ja saamaan sitä niskaa hieman pyöreämmäksi. Kun käynnissä hevonen taipui koko kropastaan, nostin ravin ja menin helpompaan suuntaan ensin niin, että sain sen menemään kivasti. (harmi, että ei ole siitä alusta videota.. taisi olla paras kohta koko ratsastuksessa ne ensimmäiset ravipätkät)

Kun helpompaan suuntaan sujui, vaihdoin suuntaa vaikeampaan. Olen aika varma että ratsastan itse hyvinkin toispuoleisesti, sillä vasempaan kierrokseen ratsastaminen on niiin paljon helpompaa minulle! Vasen käsi sisäkätenä tuntuu niin paljon luonnollisemmalle kuin oikea.. Oikea käteni on jotenkin niin jäykkä ja tönkkö, kun taas vasen on joustava ja "elastinen".. :D Onko muilla samaa käsiongelmaa? Noh mutta asiasta kukkaruukkuun meni taas - oikea kierros oli hankala molemmille. Nostin laukkaa ensimmäisenä ihan ympyrällä, ja eihän se millään meinannut nousta ekoilla kerroilla.. Sisäpohjetta sai vaikka kuinka napakasti antaa, ei mitään vaikutusta.. Kun ekan laukan sai nostettua niin Masikin heräsi, että mitäs sitä oltiinkaan tekemässä tässä. Kun laukkoja nostaa tarpeeksi peräkanaa, Masin pitäisi nostaa ihan jo siitä että vie sisäpohkeen hieman eteenpäin - sillä ei tarvitse juurikaan paineistaa tai mitään. 

Laukkojen sujuessa otin lopuksi vielä nättiä ravia pääty-ympyrällä ja lopettelin siihen. Kevyet 45 minuuttia ratsastin, joka riitti meille tällä kertaa. Halusin lopettaa super hyvään fiilikseen!

2 kommenttia:

  1. Tasan sama tilanne täällä: oikea kierros on paljon hankalampi sekä minulle, että hevoselle. Ihan kuin ei olisi riittävän haastavaa, että hevosella on vaikeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tietää etten ole ainut! :D se oikea käsi vaan on niin halvaantunut.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti!