9.9.2015

14# Iitan kuulumisia uudesta kodista

En olekkaan vielä kirjoittanut tänne entisen hevoseni kuulumisia ollenkaan. Myin Iitan siis kesäloman aikana pois, ensin se meinasi lähteä ratsastuskouluun Vantaalle asti, mutta onneksi löysin sille lähempää kodin. Uuteen kotiin on vain 50 kilometriä meiltä, joka tarkoittaa sitä että pääsen katsomaankin tammaa aina välillä. Se on minulle kuitenkin elämäni tärkein ja rakkain asia, ja luopuminen oli aivan tuskaa. Itkin koko lastauksen ajan (ja kokonaiset pari päivää sitä ennen), ja asiaa ei auttanut yhtään se että Iita ei olisi traileriin halunnut mennä ollenkaan..


Ilokseni kuitenkin huomasin että Iita viihtyi todella hyvin uudessa kodissaan. Tallin toinen hevonen, Liepu, vain oli todella innoissaan Iitasta ja meinasi ihan ruveta orimaisesti käyttäytymään.. Hyvin ovat kuitenkin sopeutuneet yhteiselämään. Alkuviikot Iitalla maastoiltiin tosi paljon, ja siellähän Iita oli vedellyt ihan 6/0 toisen hevosen ohi laukalla ja heitellyt vähän takapäätä... :D Raukka ollut aivan innosta pinkeänä. 

Molemmilla hepoilla oli ollut myös hammaslääkäri, ja Iitaltahan oli vissiin sudenhammas löytynyt. Aiemmin ei ole kyllä ollut mitään hammasongelmia, joten oli hieman yllätys mulle. Rauhoitusta ei tarvittu ollenkaan kengitykseen eikä hampaiden hoitoon, joka on todella hyvä juttu. Ilman rauhoitusta kengittäminen alkoi sujua vasta kesällä, kun löysin hyvän kengittäjän. 

Heitin Helmille haasteen, että ratsastaa pelkällä kaulanarulla joku päivä, niinkuin minäkin aina Iitalla menin välillä. Helmihän oli mennyt ratsastamaan niin! Ja kivasti oli kuulema mennyt. Hyvin on siis Iitalla mennyt uudessa kodissaan, joten voin olla aivan huoletta. Tiesin jo alusta alkaen että tämä on se juuri oikea koti tälle tammalle. Sieltä se ei varmasti myyntiin lähde vaikka kuinka pahasti käyttäytyisi kiukkupäivinään.. :) Pitää tässä parin viikon sisään käydä katsomassa Iitaa ja ehkä vähän ratsastaakkin! Kuvia siitä sitten lisäilen tänne blogiin.

> Sitten palataan nykyhetkeen.. Masilla on vasen etunen turvonnut, varmaan tarhassa jotain riehunut tmv, joten se pitää nyt viikon taukoa ratsutuksesta. Menen tänään testaamaan yhtä projektihevosta, jossa on mm. arabia! Hevonen on nimeltään Bambi. Saa nähdä lennänkö heti selästä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!