25.8.2016

#38 Vuokon valmennus
Osallistuttiin siis Vuokon pitämään valmennuspäivään, johon varasin meille yksityistunnin heti ensimmäiseksi. Menin varttia vaille verkkailemaan, kun valmentajan piti tulla tasalta. Yllättäen hän tulikin 20 minuuttia myöhässä, jonka takia verkkailtiin aika todella kauan :D Aloiteltiinkin heti Vuokon tultua ravi ja laukkatyöskentelyllä.

Tehtävänä oli pääty-ympyrällä taivuttaa niin paljon kuin pystyy. Aluksi jouduin oikeasti ihan vaan ohjalla kääntämään sisällepäin (paljon), samalla kun sisäpohje työskenteli, sillä toinen suunta on Pepelle paljon jäykempi ja vaikeampi. 


 Periaatteessa koko tunti perustui taivuttamiseen, jota tehtiin jokaisessa askellajissa. Laukassa oli varmasti eniten ongelmia, koska ilman kannuksia ja raippaa en meinannut saada tarpeeksi reipasta laukkaa edes pysymään yllä - haettiin siis nopsaa kannukset tallista avuksi ja johan rupesi sujumaan! 

Taivuttelut menikin lopussa tosi kivasti, sain Pepen rennoksi edestä ja takajalat tuntuivat olevan alla mukavasti. Saatiin kotiläksyksi kuitenkin lisää taivuttelua (vaikka hevonen taipuu vas. kierrokseen, se on silti jäykkä oikeasta kyljestä = kun taivutat vasemmalle, suorista samalla kokoajan oikeasta kyljestä).

Ihme ja kumma, minun istunnasta löytyikin uusia huonoja puolia :D Lepattavat kädet, leuka rinnassa ja lantion asento aivan kumma. Jaloistani ei yllättäen tullut mitään mainintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!