29.8.2015

10# Minihyppyjä


 Vuorossa oli tänään mennä ravissa ja laukassa kavaletteja. Ravissahan Masi ei ollenkaan niitä malttanut mennä, joten tunti jäi aika laukkapainotteiseksi. Mutta toisaalta, laukka on Masin helpoin askellaji, joten se meneekin sitä ihan mielellään. 

Ravailin ja tein parit laukannostot herätelläkseni hevosta, joka uonui jossain omassa maailmassaan täysin. Käynti-laukka nostoilla sain Masia hieman hereille ja tulin kavaletit kerran ravissa, jolloin totesin että laukassa ne on pakko tulla.. Puomit vielä menee mutta nuo alkoivat hipoa jo sitä korkeutta, että ei Masilla riittänyt koipien pituus :D 

Laukassa siis tultiin, kokorataleikkaalla olevia kahta kavalettia. Aluksi meinasi mennä molemmilla hieman laskut sekaisin ja tultiin mitä kummallisimmilla hypyillä ja loikilla. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin sujumaan, kun lyhennettiin väliä kavalettien välissä. Tulin sitä tehtävää molempiin suuntiin, ja kun se sujui, siirrettiin ne pitkälle sivulle. Olen yrittänyt saada Masista irti semmoista oikeasti nopeaa laukkaa, mutta se menee hidastettua koululaukkaa vaikka mitä tekisin siellä selässä :D Ehkä se innostuu, kun mennään isompia esteitä. Hope so....

Pitkällä sivulla menin myös molempiin suuntiin. Oikeaan kierrokseen ne meni tosi hienosti, mutta kun vaihdettiin suuntaa niin ensimmäselle kavaletille tulikin kielto heti. Masi selvästi pelkäsi auringon tekemää varjoa maahan, ja oli varuillaan joka ikinen kerta kun lähestyttiin miniesteitä siitä suunnasta. 

Kun ne menivät hyvin, otin vielä laukkaa molempiin suuntiin ympyrällä ja sen jälkeen hain ravissa hieman rentoutta ja koitin saada Masin eteen ja alas, mutta kuitenkin melko pitkälle venyttämään. Onnistuinkin siinä yllättävän hyvin, piuhojakaan ei nyt tarvittu. En malta odottaa että pääsen isommille kunnon esteille, mutta sitten kyllä taidan suosiolla mennä ihan ammattilaisen silmien alle, etten mokaile niinkuin tänään. Mm. jätän ohjat löysäksi, en myötää tarpeeksi käsillä, myötään liikaa ylöspäin jaloilla ja yläkropalla. 

Tuntuu että olen kipeäksi tulossa, joten painun nyt pehkuihin.. Saa jättää kommenttia jos tulee jotakin mieleen! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!