12.8.2015

4# Istuntaharjoitusta^ Mutterista laatu paremmaksi!!^

Tänään kävin siis Masilla jälleen ratsastelemassa. Menin tallille joskus 12 jälkeen, ja Masia harjatessani huomasin sen kengän olevan irti takajalasta. Soitin Masin omistajan miehelle ja hän olikin sopivasti kotona, joten tuli laittamaan kengän takaisin paikalleen. Kätevää, kun on kengitysseppä noin lähellä!  (:D)

Oli luvannut pilvistä päivää, mutta aurinko paahtoi ihan todella kuumasti, ja minulla oli hiki jo harjatessa. Puunasin Masin oikein kunnolla, jopa selvitin sen hännän ja harjan. Nappasin tällä kertaa mukaan koulusatulan - jonka sitten idioottina laitoin ihan liian eteen.. - sillä halusin harjoitella istumista harjoitusravissa. Masin ravi on ihan todella isoa, enkä ole tottunut todellakaan istumaan tuollaisessa! Ekalla ratsastuksella pystyin istumaan ehkä kolmen sekunnin ajan satulassa, sitten oli jo pakko keventää, koska tuntui että valun joka suuntaan.. Koulupenkillä olikin loppujen lopuksi paljon helpompi istua. 


Oltiin sovittu että Jere tulee kuvaamaan sitten kun olen ratsastanut jo 40 minuuttia, eli melko loppupäässä ratsastusta. Minulla oli suunnitelmana mennä väistöjä kaikissa askellajeissa, mutta mieleni muuttuikin aika äkkiä. Masi oli ihan super laiskalla päällä, ja minusta tuntui jo ensimmäisen laukannoston jälkeen että kuolen kuumuuteen.. Heh, kestän kyllä kaatosateen mutta polttava aurinko on jotakin hirveää.. Aloitin verryttelemään siis ihan vaan tekemällä siirtymisiä. Reipasta käyntiä, pysähdys, josta suoraan ravin nosto, siirtyminen käyntiin, jne.. Minusta tuntui että ei se hevonen paljoa siitä virkene, mutta aloin ravailla keventäen. Mentiin tehtävää, jossa tehtiin ensin iso pääty-ympyrä kentän päähän, siitä ratsastettiin suoraan keski-ympyrälle, jonka jälkeen toiselle puolelle kenttää iso pääty-ympyrä. Eli periaatteessa siinä joutui kokoajan vaihtamaan kevennystä, eli suunta vaihtui usein. Näin sain ruunaa hieman taipumaankin. 

Oikeaan kierrokseen Masi on niiiin paljon vaikeampi ratsastaa.. Kaikissa askellajeissa! Ravissa se ei oikein millään halua myödätä, laukassa menee aika jäykkänä verrattuna toiseen suuntaan. Menin tälläkertaa puolisen tuntia piuhojen kanssa, jonka jälkeen otin ne pois. Masia tuntui kiinnostavan paljon enemmän kaikki mikä tapahtuu kentän ulkopuolella, joten se tähyili melko paljon. Laukkaa otin tälläkertaa vain ympyrällä molempiin suuntiin, sillä ravissa oli jo niin paljon työstämistä. Tänään ei oikein meinannut onnistua - liekkö tuo minun istuminen satulassa häirinnyt ruunaa.. (en kyllä yhtään ihmettelisi, ihan hirveän näköistä menoa :D) Loppuverkaksi otin laukkaa kevyessä istunnassa ja ravailin vielä jalustimien kanssa ja annoin löysät ohjat. 

Tällä kertaa kuvia tuli vain laukasta, koska siitä otettiin vain yksi videopätkä. Ravia näkyy videolla enemmän. 

Mä tiedän, mun istunta on aivan kamala tässä..


Löytyikö lempparikuvaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti!